diumenge, 30 de novembre del 2008

Com podem traduir una pàgina web?


Al començament del curs, a l'assignatura NTAE, ens van parlar del Google translate, una web que permet traduir tant textos com altres pàgines web senceres. Fins ara no l'havia fet servir perquè no m'havia fet falta, però ahir buscant una sinopsi d'una pel·lícula ho vaig utilitzar i em va facilitar molt la lectura ja que estava en alemany.

Per poder fer-ho, només cal entrar al Google translate amb el teu compte, clicar a Eines, i seguir els passos demanats.
Un cop s'hagi arrossegat el idioma que vols al vincle, tornes a la pàgina que vols traduir i cilques la pestanya.

Per exemple si tenim una pàgina web en anglès (veure web), doncs la pots traduir en aquesta cas, al català (veure web traduïda).

És un bon sistema per agilitzar l'aprenentatge ja que t'ho tradueix molt ràpidament i en l'idioma que vulguis. Trobo que és una web molt interessant a nivell educatiu.

Pràctica de vídeo

A les darreres setmanes anteriors, hem estat treballant a NTAE el llenguatge audiovisual. Ens va dividir la feina en dos dies: el primer, vam fer l'enregistrament i el vam passar a un ordinador de la sala d'edició de vídeo; i el segon dia vam editar-lo amb música, lletra i uns quants talls.

Abans de començar la sessió, ens va mostrar un vídeo del YouTube , on s'explica clarament els tipus de pla, d'angle, etc, per tenir coneixements per realitzar la filmació.
També, ens va citar un bloc on es mostra també, potser una mica més esquematitzat, el ritme, l'espai, el moviment.. del vídeo a realitzar.
Vam fer una prova d'escollir un anunci i escriure un guió segons el que veurien o sentirien els espectadors en cada moment.

El dia de l'enregistrament vam anar el meu grup a grabar el vídeo que en el nostre cas era referent a l'ús del YouTube a la classe, i els dos dies següents, vam acabar de perfilar coses i afegir-hi el so i la lletra amb el Windows Movie Maker. Al final està el resultat.
Em va agradar fer aquesta pràctica. Principalment, perquè tot i que es una mica difícil, un s'ho passa bé grabant, perquè almenys en el meu cas era la primera vegada que ho feia.

dijous, 13 de novembre del 2008

Per què una conferència?


El passat dimecres 12 de novembre, l'Anna Pérez va fer una xerrada sobre els blocs referents a l'educació, on amb l'ajuda d'una presentació interactiva va explicar-nos el perquè de l'ús dels blocs a les escoles i entre elles.

El fet de treballar en una escola (Escola Drassanes), dóna més creença a allò que ens va explicar; explica un fet real que es dóna a terme a la nostra ciutat i que nosaltres desconeixem. Ella té el seu propi bloc, Bitàcola deMestraTic, en el qual es parla de temes educatius i fets referents a les noves tecnologies de l'escola.


Penso que l'ús dels blocs a l'escola és un bon mètode ja sigui bé d'estudi, per plantejar-te i ordenar-te el pla d'estudis, com per explicar les coses que fas a la teva escola i que algú et respongui donant la seva opinió i dient què fa ell. També, per ajudar-se mútuament en treballs o afers escolars entre alumnes.
La conferència va ser interessant per conèixer molts programes i el seu funcionament, per veure com s'utilitzen els blocs educatius, què hi escriuen els nens, etc.

Crec que ens ha ajudat a veure d'una altra manera l'ús dels blocs i dels ordinadors a l'aula.