dimarts, 7 d’octubre del 2008

Noves tecnologies actuals



El diari digital de Magisteri, ha publicat una notícia on es tracta la grafomotricitat i la lectura amb la PDI, la pissarra digital interactiva, o PDI, un sistema tecnològic que consisteix en un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, i un videoprojector que projecta ampliat sobre una pantalla o paret allò que es veu al monitor de l'ordinador.

Cal distinguir bé però "pissarra digital" i "pissarra digital interactiva":

PISSARRA DIGITAL: és un sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador i un videoprojector, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar sobre les imatges projectades mitjançant els perifèrics de l'ordinador: rateta, teclat...

PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA: és un sistema tecnològic , generalment integrat per un ordinador, un videoprojector i un dispositiu de control de punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció.

Ens trobem davant una ferramenta tecnològica desenvolupada pel docent i l'alumne amb una connexió directa. Es configura com un recurs en el que són els estudiants els que investiguen, canalitzen la informació i la transmeten als seus companys.

Després d'aconseguir un gran èxit en una escola de La Coruña, van voler rentabilitzar una PDI pels alumnes. Un grup de pofessors es van plantejar i disenyar un projecte per fer una experiencia didàctica amb els joves per relacionar-se amb les noves tecnologies.

El projecte va resultar ser un èxit, encara que les activitats no eren diferents a les realitzades anteriorment,però la motivació dels alumnes i dels professors sí que va fer un gir.