dimecres, 22 d’octubre del 2008

Què és el JClic?



Jclic és un programa per a nens d'educació infantil fins a Secundària en els quals poden jugar i aprendre a la vegada i ser corretgits per l'ordinador, sense haver de preguntar al professor.

Per poder fer aquests exercicis, hauràs de descarregar-te el JClic Author, eina que permet crear i modificar projectes JClic, en un entorn visual molt intuïtiu i immediat.

És un conjunt de programari lliure amb llicència GNU GPL que serveix per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives multimèdia: puzzles, associacions, exercicis de text, mots encreuats, sopes de lletres i altres. Està desenvolupat en Java i funciona en sistemes Windows, Linux, Mac OS X i Solaris.


Característiques del JClic

  • Fer possible l'ús d'aplicacions educatives multimèdia "en línia", directament des d'Internet.
  • Utilitzar un format estàndard i obert per a l'emmagatzematge de les dades, per tal de fer-les transparents a altres aplicacions i facilitar la seva integració en bases de dades de recursos.
  • Ampliar l'àmbit de cooperació i intercanvi de materials entre escoles i educadors de diferents països i cultures, facilitant la traducció i adaptació tant del programa com de les activitats creades.
  • Fer possible que el programa pugui anar ampliant-se a partir del treball cooperatiu entre diversos equips de programació.
  • Crear un entorn de creació d'activitats més potent, senzill i intuïtiu, adaptant-lo a les característiques dels actuals entorns gràfics d'usuari.
Aquest és un programa educatiu molt útil per programar les teves classes amb el temari que tu vulguis per treballar temes en concret a l'aula i, és un sistema diferent per als alumnes a l'hora d'aprendre.