dissabte, 17 de gener del 2009

Educació impulsa les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement a través de la formació

La web www.gencat.cat té un apartat d'educació en els que es mostren les diferents notícies més importants sobre aquest tema donades a Catalunya. He trobat un tema interessant del qual tractava l'assignatura: l'ús de les TAC a l'aula.

  • Durant el mes de juliol el Departament ha format 67 formadors per tal que el proper curs puguin assessorar el professorat en Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC)
  • Les TAC van més enllà d’aprendre a usar les tecnologies de la informació, suposa posar aquestes eines al servei de l’aprenentatge
La formació en Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC) és un dels objectius del Departament d’Educació per als propers anys. És per això que durant el mes de juliol, i com a prova pilot, Educació ha format 67 formadors que posteriorment, durant el proper curs 2008-2009, oferiran suport i assessorament al professorat per a dominar aquestes tecnologies a l’aula.
Fins ara, la formació que ha rebut el professorat ha estat molt centrada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), en dotar al professorat de les eines per a dominar les noves tecnologies. De cara al proper curs, però, Educació vol fer un punt d’inflexió i orientar la formació per tal que no sigui tant tecnològica sinó més metodològica. Es tracta d’orientar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) cap a uns usos més educatius, tant per al professorat com, en darrer terme, a l’alumnat.
Per aquest motiu, el Departament d’Educació aposta per detectar quines són les necessitats del centre i a través d’un grup de formadors, ajudar el professorat a fer que l’alumnat aprengui més i millor utilitzant les TIC.

Per això s'han fet cursos de formadors TAC amb l'objectiu d'ajudar al professorat a aprofitar els coneixements que ja disposen sobre les tecnologies i aplicar-les a l'aula.
Servei Territorial
Formadors
Barcelona ciutat
16
Barcelona comarques
13
Vallès Occidental
6
Lleida
10
Tarragona
10
Terres de l’Ebre
3
Maresme-Vallès Oriental
9
TOTAL
67
Durant els cursos de formació, s’han pogut analitzar les pràctiques docents actuals, intercanviar experiències i conèixer aquelles bones pràctiques realitzades a partir de la utilització de les TAC.